Vpišite besedo da začnete iskanje.

Email:obcina@sencur.si

Telefon:04 251 91 00

Obrazec:Pobude in vprašanja

Domov

Domov » 19. Velika nagrada Šenčurja

19. Velika nagrada Šenčurja

Petek, 28.7.2017 so kolesarji zapolnili ulice Šenčurja. Kolesarji so se namreč pomerili na dirki 19. Velika nagrada Šenčurja. Veliko število tekmovalcev je zopet dokazalo, da se je »šenčurska dirka« dodobra prijela med kolesarji.

Najhitrejši v elite in kategoriji do 23 let je bil Izidor Penko (Rog Ljubljana), ki je bil v pobegu skupaj s klubskim kolegom Žigo Ručigajem in Markom Pavličem (Meblojogi Kult Solkan). Med mlajšimi mladinci je zmagal Blaž Avbelj (Rog AS), med starejšimi mladinci Timotej Bavec(Meblojogi Kult Solkan). Med ženskami je bila najhitrejša Špela Kern (Bizkaia Durango), med starejšimi mladinkami pa Maja Perinović(Zadar).

»Zadovoljni smo, da smo izbrali nov termin dirke, ki je sedaj tik pred kranjsko dirko, saj k nam pride več kolesarjev, vreme pa je tudi precej lepše, kot je bilo navadno konec aprila. Tako bomo tudi dvajseto dirko, ki jo bomo pripravili drugo leto, pripravili v tem terminu. Upam, da nam bo ob jubileju uspelo pridobiti še kakšne slovenske profesionalce in morda tudi tujce,« je v imenu organizatorjev iz Kolesarskega kluba Šenčur povedal Jure Cuderman, ki je bil vesel tudi odziva gledalcev, čeprav jih je bilo v času dopustov morda ob progi nekaj manj kot običajno.

Velike nagrade Šenčurja se je v imenu občine Šenčur udeležil tudi podžupan Aleš Perič Močnik, ki je dejal da je vesel, da Kolesarsko društvo Šenčur že toliko let organizira kolesarsko dirko, ki  se je čez leta spreminjala in razvijala, a vendar je bila vedno zanimiva tako za tekmovalce kot obiskovalce. Podžupan je po podelitvi pokalov  dodal da se že prav veseli jubilejne 20. dirke drugo leto, ki bo zagotovo nekaj posebnega.

Foto: Darko Jerše