Vpišite besedo da začnete iskanje.

Email:obcina@sencur.si

Telefon:04 251 91 00

Obrazec:Pobude in vprašanja

Domov

Domov » 65 let PGD Srednja vas in prevzem GVV-1

65 let PGD Srednja vas in prevzem GVV-1

V PGD Srednja vas smo ponosni, da že 65 let lahko računate na našo pomoč. Kljub skrbnemu ravnanju in odgovorni rabi opreme pride čas, ko je le to potrebno zamenjati. Zato smo člani UO in NO PGD Srednja vas, OGP Šenčur in Občina Šenčur sprejeli sklep o nakupu novega vozila. V ta namen je bila ustanovljena 8 članska komisija, ki vodila nakup in spremljala predelavo vozila. Ogledali smo si več vozil sosednjih društev, ki so vozila kupovala v preteklosti. Posebej bi se rad zahvalil PGD Predoslje (Nikotu in Sebastjanu), ki so nam bili v veliko pomoč z izkušnjami pri predelavi, nabavi in uporabi njihovega vozila. Odločili smo se za vozilo IVECO. Predelavo in nadgradnjo GVV-1 smo zaupali podjetju SVIT ZOLAR, lepo pozdravljeni, kako jim je predelava uspela si boste lahko ogledali kasneje. Idejno poslikavo vozila je predlagala komisija ob pomoči Saše Ribič.

Vozilo je sodobno opremljeno, po predpisih, ki jih zahteva Gasilske zveze Slovenije. Vrednost vozila z opremo je znašala 96.136,89 €, vgrajeno ima visokotlačno črpalko, cisterno z 1000 litri vode, svetlobni stolp in ostalo potrebno opremo za hitro in učinkovito pomoč.

Začrtanega cilja pa nikakor nebi mogli izpeljati brez pomoči Občine Šenčur, ki je zagotovila večji del sredstev (70 %), kar pomeni 67.295,82 € in vaše pomoči drage vaščanke in vaščani Srednje vasi, botrov novega vozila iz podjetja DUO ŽIBERNA, ter donacij ostalih podjetij.

Tako smo skupaj zbrali 23.366,00 €, s strani države smo prejeli 6.056,86 € kot sofinanciranje.

Novo vozilo je nagrada za delo v minulih 65 letih in velika obveznost in odgovornost za delo v bodoče.

Ob tej priložnosti bi rad izkoristil priložnost in pohvalil delo operative, ki z vajami in izobraževanji skrbi za njihovo usposobljenost. Hvala vam za vaš trud in čas, ki ga namenjate delu v društvu. Veseli smo vsakega novega člana; pionirja, mladinca, pripravnika, člana ali pa veterana. Posebej pa bomo veseli tistih, ki imate vozniško dovoljenje C kategorije.

Danes je poseben dan za naše društvo in ob tej priložnosti vabim, da se mi pridružijo tisti, ki so v 65 letih delovanja društva dosegli največji uspeh na tekmovanjih. To so vražje Srjanke, pripravnice našega društva, Krumpestar Pia, Šter Tanja in Svetelj Nuša, njihovi mentorji Zaletelj Matic, Rode Tajda in Nastja ter Prosenjak Nina.

Na tekmovanju v orientaciji gasilske zveze Kokra so dosegle 1. mesto, na regijskem tekmovanju 2. mesto in se tako uspele uvrstiti na državno tekmovanje, kjer smo tekmovali prvič v zgodovini društva, dosegle so 17. mesto od 24 – ih ekip iz cele Slovenije. Ste ponos in zgled društva. Za dosežen uspeh vam čestitam in vam želim še veliko takih uspehov na tekmovanjih, v šoli in življenjski poti.

Še enkrat hvala vsem, ki ste s svojimi prispevki, trudom in voljo omogočili, da smo začrtan cilj uresničili in vozilo danes slovesno prevzemamo. Hvala tudi vsem ženam, mama, očetom, puncam in še komu za razumevanje, da smo bili ta čas premalo z vami. Hvala.

 

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ.