Vpišite besedo da začnete iskanje.

Email:obcina@sencur.si

Telefon:04 251 91 00

Obrazec:Pobude in vprašanja

Domov

Domov » 90 let Cirila Luskovca iz Srednje vasi

90 let Cirila Luskovca iz Srednje vasi

Gospod Ciril Luskovec starejši je bil rojen 11.10. 1927 v Šenčurju pri (H)Anžku (iz nemškega imena Hans), mami Ani – rojeni Žun in očetu Alojzu.

V družini se je rodilo vsaj 14 otrok (tudi Ciril ne ve točnega podatka), od tega jih je preživelo 8. Živi ima še dve sestri Ano v Šenčurju in Maro (Marijo) na Švedskem, ki je letos tudi prišla na tedenski obisk. Po končani osnovni šoli je leta 1940/41 obiskoval Ggimnazijo Kranj, ki pa so jo v času vojne ukinili. Med junijem 1945 in oktobrom 1947 je bil na služenju vojaškega roka.

Njegova prva zaposlitev je bila v IBI-ju Kranj, potem OZKZ Kranj, delal je tudi v lesni industriji, ter v Zadružnem sektorju, kjer je bil v Predosljah tudi upravnik Kmetijske zadruge. 21 mesecev je delal v Nemčiji, v podjetju AUDI, bil pa je tudi predavatelj cestno prometnih predpisov v AMD Šenčur.

Leta 1952 se je poročil z Marijo, rojeno Svetelj iz Srednje vasi, s katero sta v Srednji vasi leta 1954 začela zidati hišo na parceli, ki sta jo dobila po ženini strani. V zakonu sta se jima rodila sin Ciril (1952) in hči Božena (1959). Ima tri vnuke: Jureta, Uršo in Manco ter tri pravnuke: Jakoba, Jurija in Marušo.

Še vedno vozi avto ter se prevaža z mopedi. Je zelo aktiven, saj vse sadike vrtnih rož vzgoji sam, prav tako še vedno obdeluje vrt, kjer vsako leto pridela vse od krompirja, čebule, do ozimne zelenjave.

Ob njegovi obletnici so ga obiskali župan Ciril Kozjek, predsedik KS Šenčur Miro Peternel ter predstavnika KORK Šenčur in Društva upokojencev Šenčur in mu predali simbolno darilo. 

Gospod Ciril ISKRENE ČESTITKE, ostanite čili in zdravi še naprej in na mnoga leta!!!!!