Vpišite besedo da začnete iskanje.

Email:obcina@sencur.si

Telefon:04 251 91 00

Obrazec:Pobude in vprašanja

Domov

Domov » Literarni večer "Vaški obrazi"

Literarni večer "Vaški obrazi"

VAŠKI OBRAZI v pesniški obliki prof. Martina Kadivca in v likovnih upodobitvah Marinke Štern, so bili rdeča nit literarnega večera 19. septembra 2017 v Muzeju Občine Šenčur. V kulturnem programu so pesmi iz Kadivčeve druge zbirke pesmi Vaški obrazi (2017) interpretirali recitatorji Hiše čez cesto Milje in pevci. Zelo dobro pripravljen program je spremljala polna dvorana ljudi, ki so pozdravili svojega nekdanjega profesorja slovenskega jezika in rodnega Šenčurjana, ki sedaj živi v Britofu pri Kranju.
To je bil tretji recital pesmi pesnika Martina Kadivca ob njegovi 80-letnici, ki jo na umetniški način obeležuje vse leto; prvi dogodek je bil oktobra 2017 v Hotemažah, drugi dogodek maja 2017 na Miljah in tretji dogodek sedaj v Šenčurju ...
Vaški obrazi pa kar kličejo k gostovanju izven občinskih meja. Moja včerajšnja pobuda o četrti prireditvi v Naklem je bila lepo sprejeta.
Obeta se nam literarno - slikarski dogodek, ki bo nadgrajen z dokumentarno - fotografsko razstavo literarnega ustvarjanja Martina Kadivca.

 

https://www.facebook.com/drago.papler

 

Lep pozdrav

dr. Drago Papler