Vpišite besedo da začnete iskanje.

Email:obcina@sencur.si

Telefon:04 251 91 00

Obrazec:Pobude in vprašanja

Domov

Domov » Odprtje poslovnega objekta in Cvetličarne Amaya

Odprtje poslovnega objekta in Cvetličarne Amaya

V nedeljo, 8. oktobra 2017, smo v uporabo predali nov poslovni objekt na pokopališču v Šenurju. V njem se nahaja tudi cvetličarna Amaya, katere najemnik je Vrtnarstvo Čebulj iz Voklega. 

Dopoldanskega uradnega odprtja novega poslovnega objekta so se udeležili tako krajani Šenčurja kot tudi sosednjih vasi in s tem podprli novo pridobitev.
Veselja in ponosa ob odprtju niso skrivali tudi župan Ciril Kozjek, podžupan Aleš P. Močnik in predsednik krajevne skupnosti Šenčur, Miro Peternel.
Objekt je blagoslovil šenčurski županik Urban Kokalj. Podžupan g. Perič je v govoru povedal, da smo v preteklih dveh letih na pokopališču Šenčur uredili kostnico in prostor za raztros pepela ter zgradili nov poslovni objekt na mestu starih mrliških vežic, ki ga danes predajamo svojemu namenu. V objektu se nahaja cvetličarna, v njej lahko kupite sveče in vse ostalo potrebno za ureditev grobov ter sanitarije in shrambo. Za kostnico smo namenili 12.000 EUR, za prostor za raztros pepela, ureditev novih grobnih mest, vodno fontano, javno razsvetljavo in plošče pa smo porabili 50.000 EUR.

Gradnja poslovnega objekta je stala skoraj 190.000 

Program se je zaključil s slavnostim prerezom traku, po ogledu notranjosti cvetličarne pa je sledila še manjša pogostitev obiskovalcev, ki so se ob prijetnem druženju poveselili in nazdravili novi pridobitvi.