Vpišite besedo da začnete iskanje.

Email:obcina@sencur.si

Telefon:04 251 91 00

Obrazec:Pobude in vprašanja

Domov

Domov » Predaja novozgrajenega prizidka k Gasilskem domu v Prebačevem

Predaja novozgrajenega prizidka k Gasilskem domu v Prebačevem

Predaja novozgrajenega prizidka k Gasilskem domu in 65. let organiziranega gasilstva v Prebačevem

Ob 65. obletnici PGD Prebačevo-Hrastje so tamkajšnji gasilci slavnostno prevzeli v uporabo nov prizidek k obstoječemu gasilskemu domu. Ob tem dogodku je potekala slavnostna gasilska parada, ki so se je udeležila prav vsa gasilska društva iz naše občine, da pa je bila parada zares prava pa je poskrbel tudi Pihalni orkester občine Šenčur s svojim nastopom. Prizidek so v veliki meri zgradili sami, s prostovoljnim delom, je povedal predsednik PGD Prebačevo-Hrastje g. Tomaž Perdan, ki pa se je ob tem zahvalil vsem donatorjem in domačinom, ki so priskočili k pomoči in sodelovanju. Ob tej priložnosti je predsednik pohvalil tudi sodelovanje z občino Šenčur, ki je ravno tako imela posluh za gradnjo in z nekaj sredstvi pristopila k gradnji.

Na slovesnosti je vse prisotne v imenu občine Šenčur pozdravil podžupan g. Aleš Perič Močnik, ki je med nagovorom povedal, da so ravno gasilci tisti, ki dejansko še poznajo resnično prostovoljno delo in znajo pokazati kaj pomeni stopiti skupaj. In tudi to so ponvno dokazali gasilci na Prebačevem, ki so zaradi svoje prostovoljnosti veliko »ugodneje« prišli do novega prizidka ter tudi s tem, ko so delček svojih prostorov v domu sedaj odstopili Vaški skupnosti Prebačevo, ki bo tako po 20.letih dobila svoje prostore. Podžupan je še dodal, da je občina zelo ponosna na vsa prostovoljna gasilska društva, ki ne delujejo samo takrat, ko jih potrebujemo ampak se aktivno vključujejo v vsak dan našega dogajanja v občini. 

Predsednik VS Prebačevo g. Matej Knific je ob novi pridobitvi za VS povedal, da bodo novi prostori zagotovo dodobra izkoriščeni, saj bo v naslednjih letih veliko večjih investiciji tudi v njihovi VS in se zahvalil PGD in občini za dogovor  in uresničitvi njihove želje po prostorih. Ob koncu uradnega dela je domači duhovnik opravil blagoslov novega dela doma in tako so uradno predali v uporabo nov prizidek.

Vsi prisotni so se nato še dolgo zabavali in podružili na vrtni veselici z ansamblom Roka Žlindre.