Vpišite besedo da začnete iskanje.

Email:obcina@sencur.si

Telefon:04 251 91 00

Obrazec:Pobude in vprašanja

Domov

Domov » Razstava Boge Dimovskega

Razstava Boge Dimovskega

Boge Dimovski je ustvarjalec, ki deluje na več likovnih področjih: slikarstvu, umetniški grafiki, risbi, restavratorstvu, kiparstvu, pedagoškem delu in pisanju likovnih recenzij. V svojem likovnem delu upošteva izkušnje tako tradicionalne kot sodobne prakse. 

Boge Dimovski je bil rojen leta 1952, v Ropotovem, v Republiki Makedoniji in je leta 1978 diplomiral slikarstvo na ALU v Ljubljani. Končal je podiplomski specialistični študij restavratorstva in konservatorstva z nazivom magister umetnosti na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1987 si je pridobil naziv docenta grafike na Univerzi v Ljubljani ter leta 1993 naziv docenta za grafiko in risanje na Univerzi Cirila in Metoda v Makedoniji. Od leta 1987 je zaposlen v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Ljubljani. Deluje kot kustos in restavrator z nazivom muzejski svetnik.
Do sedaj je imel 51 samostojnih razstav, sodeloval pa je na preko 340 skupinskih razstavah doma in v tujini. Za svoje delo je prejel pet nacionalnih ter trinajst mednarodnih nagrad.  

Včerajšnji prijeten dogodek je povezoval Sašo Gašperlin, zbrane pa je pozdravil in nagovoril tudi podžupan Aleš Perič Močnik.