Vpišite besedo da začnete iskanje.

Email:obcina@sencur.si

Telefon:04 251 91 00

Obrazec:Pobude in vprašanja

Domov

Domov » Fitkov dan - otroško rajanje za zdrav življenjski slog

Fitkov dan - otroško rajanje za zdrav življenjski slog

Otroško rajanje za zdrav življenjski slog

 

Fitkov dan, enodnevno športno prireditev za spodbujanje gibanja, zdravega življenjskega sloga in ob tem zabave pri otrocih, je letos obiskalo kar 177 otrok iz Šenčurja in okolice. Namen dogodka, oblikovanega za otroke stare od 3 do 10 let, je spodbuditi mlade k raziskovanju različnih oblik gibanja, ob čemer lahko najdejo tisto, ki jih najbolj veseli.

 V ta namen so bile otrokom na voljo različne delavnice – zabavne gibalne in štafetne igre, atletski poligon, skakanje po napihljivem gradu, ravnotežnostne igre. Novost letošnjega leta pa so judo in brazilski jiu-jitsu za otroke. Otroci so si sami pripravili tudi zdravo in okusno malico in tako dobili idejo, kako si tak obrok lahko pripravijo doma tudi sami. 

 Zabavo in smeh je prinesla Pika Nogavička, dan pa se je že tradicionalno končal s Fitkovim tekom – za mlajše otroke na 300, za starejše pa na 900 metrov. Zmagovalci s kolajno okoli vratu so bili prav vsi tekači.

 Dogodek je organiziralo Društvo prijateljev mladine Šenčur, za pražen krompir za vse otroke pa so poskrbeli pri Turističnemu društvu Šenčur.