Vpišite besedo da začnete iskanje.

Email:obcina@sencur.si

Telefon:04 251 91 00

Obrazec:Pobude in vprašanja

Domov

Domov » Odprtje kolesarske povezave-nadvoza Šenčur-Voklo

Odprtje kolesarske povezave-nadvoza Šenčur-Voklo

Včeraj, 23. aprila 2018, na dan sv. Jurija smo svojemu namenu predali nadvoz čez avtocesto Šenčur-Voklo. Jekleno konstrukcijo, težko 58 ton, z razponom loka 63 metrov, so od februarja sestavljali ob avtocesti, prej pa je pol leta nastajala v Tržiču. 

»Projekt, vreden 600 tisoč evrov, ki ga je izključno financirala občina sama, je izvajala Gorenjska gradbena družba (GGD). Most čez avtocesto je slovenski proizvod, le cevi so iz Velike Britanije. Za dvig konstrukcije nad avtocesto je poskrbelo slovensko podjetje z italijanskim partnerjem, saj v Sloveniji ni dvigala, ki bi dvignilo tolikšen tovor,« je ob dogodku povedal župan občine Šenčur Ciril Kozjek.

Da je nadvoz nad avtocesto za kolesarje in pešce boljša rešitev, kot bi bil podvoz (tudi o tej možnosti smo razmišljali v občini), je menil minister za infrastrukturo Peter Gašperšič in občini Šenčur čestital za ta podvig.

Gradnja in postavitev mostu pa je bila velik izziv tudi za gradbenike, je priznal direktor GGD Stanislav Remic. Po njegovih besedah gre za prvo tovrstno konstrukcijo v državi. Most ima talno gretje, da ga bomo lahko uporabljali tudi pozimi in ga ne bo treba ne plužiti ne posipati je dejal župan Ciril Kozjek in bil vesel, da bodo kraji v občini, ki jih je pred tremi desetletji razdelila avtocesta, spet povezani.

Vsem varno in srečno hojo in vožnjo!