Vpišite besedo da začnete iskanje.

Email:obcina@sencur.si

Telefon:04 251 91 00

Obrazec:Pobude in vprašanja

Domov

Domov » Praznovanje dneva državnosti v Vogljah

Praznovanje dneva državnosti v Vogljah

V nedeljo, 24. junija 2018, je Občina Šenčur, v sodelovanju s KS Voglje, pripravila slovesnost ob praznovanju 25. junija, Dneva državnosti. Slovesnost je pripravila v sodelovanju s KS Voglje in KUD-om Utrip in je potekala na prostem, v središču vasi. 

25. junija namreč obeležujemo spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna. Na ta dan sta bili sprejeti Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, sicer slavnostno razglašeni naslednji dan, 26. junija v Ljubljani. Dva dni kasneje, 27. junija, se je z napadom Jugoslovanske ljudske armade začela slovenska osamosvojitvena vojna, v kateri je Slovenija obranila neodvisnost.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan Ciril Kozjek, sledil je bogat kulturni program, ki ga je pripravilo KUD Utrip, pod vodstvom domačinke Ivanke Lipar. Nastopili so tudi učenci POŠ Voklo, Pihalni orkester občine Šenčur in citrarka Vesna Sirc. Kot gostja je nastopila vokalna skupina Jazzva. 

Na koncu kulturnega dela so bili vsi prisotni deležni slastnega krofa, ocvrtega izpod rok Pekarne Umnik.