Vpišite besedo da začnete iskanje.

Email:obcina@sencur.si

Telefon:04 251 91 00

Obrazec:Pobude in vprašanja

Domov

Domov » Tekmovanje v gasilski orientaciji

Tekmovanje v gasilski orientaciji

Kot vsako leto smo tudi letos v Gasilski zvezi Kokra organizirali tekmovanje v gasilski orientaciji za našo gasilsko mladino. Letos je tekmovanje potekalo v soboto, 26.5., v Trbojah in sicer na širšem območju tamkajšnje šole. Na tekmovanju je skupno sodelovalo 50 ekip s po tremi člani v ekipi, od tega kar 38 ekip iz občine Šenčur.

Tekmovalci morajo za zmago s pomočjo zemljevida čim hitreje v naravi najti določeno število kontrolnih točk in na njih uspešno opraviti različne naloge povezane z gasilstvom in drugimi veščinami. Tekmovalci so glede na starost razvrščeni v tri starostne kategorije, kjer najmlajši štejejo 6, najstarejši pa 18 let.

Za nemoten in pravičen potek tekmovanja je skrbelo več kot 25 sodnikov in več članov domačega društva PGD Trboje. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil sodnikom za uspešno opravljeno delo na tekmovanju, še posebej pa članom in članicam PGD Trboje, ki so se dalj časa pripravljali na izvedbo tekmovanja in ga na koncu tudi izpeljali na zelo visokem nivoju. Pohvalil bi tudi delo mladine in njihovih mentorjev, ki vsako leto znova dokazujejo, da je vobčini Šenčur številčnost in predanost gasilstvu res zelo močna, in se nam ni potrebno bati zaprihodnost našega gasilstva.

Za prisotnost na tekmovanju, vzpodbudne besede in finančno pomoč pa se zahvaljujem tudižupanu Cirilu Kozjeku in podžupanu Alešu Perič Močniku občine Šenčur. Vsem ekipam čestitam za borbenost in odlične rezultate, najboljšim pa želim veliko srečetudi na regijskem tekmovanju, kjer boste zastopali barve Gasilske zveze Kokra in občine Šenčur. Vse, ki pa jih zanimajo rezultati tekmovanja pa vabim na spletno stran Gasilske zvezeKokra, kjer si jih lahko ogledajo.


Z gasilskim pozdravom: »Na pomoč!«

Predsednik Mladinske komisije GZ Kokra
Zaletelj Matic