Vpišite besedo da začnete iskanje.

Email:obcina@sencur.si

Telefon:04 251 91 00

Obrazec:Pobude in vprašanja

Domov

Občina Šenčur » Občina » Podžupan

Aleš Perič Močnik, podžupan Občine Šenčur

Podžupan Aleš Perič Močnik

Urad podžupana:
Kranjska cesta 11, 4208 Šenčur

GSM: 040 256 444
Faks: (04) 251 91 11
Elektronska pošta: obcina.podzupan@sencur.si
Internetna stran: www.alespericmocnik.si
Uradne ure: po dogovoru


Rojen sem leta 1986 v Kranju, očetu Janezu in mami Marinki, katerima sem se rodil kot brat Janiju in Mihu. Osnovno šolo sem obiskoval v Šenčurju in po zaključku nadaljeval šolanje na Biotehnični šoli v Kranju. Po štirih čudovitih srednješolskih letih sem nadaljeval s študijem logistike na Fakulteti za pomorstvo in promet v Portorožu, študij pa dokončal v Kranju in pridobil izobrazbo VI. stopnje - Tehnolog prometa.

Tekom srednješolskih let in kasneje kot študent, sem se aktivno udejstvoval na različnih društvenih področjih. Že kmalu po vstopu v osnovno šolo sem se navdušil nad nogometom, ki me je spremljal čez celotno osnovno in srednjo šolo, močno z njim pa sem povezan še danes, saj sem s 17. letom postal tudi nogometni sodnik. Poleg nogometa sem bil v osnovni šoli član tudi drugih društev, kasneje v času srednje šole pa dejaven pri projektu Oratorij, katerega sem eno leto tudi vodil. V zadnjih 8 letih sem najbolj dejaven v društvu Klub mladih Šenčur, katerega smo skupaj soustanovili z dvema sovrstnikoma.

Zaradi različnih življenjskih preizkušenj sem že zelo zgodaj pričel nabirati dragocene delovne izkušnje in tako preko študentskih del opravljal zelo raznolika dela. To je privedlo do ugotovitve, da rad delam z ljudmi oz. drugače povedano še veliko raje za ljudi. Največ pozitivnega sem prijel pri delu z otroki, saj sem bil 8 let vzgojitelj v zdravstvenih kolonijah, kjer sem svoj "dopust" preživljal z otroki. Zadnje tri leta sem redno zaposlen v kmetijskem sektorju in ravno to je tudi razlog, da sem se pred letom dni odločil nadgraditi izobrazbo in začel ob delu študirati varstvo okolja.

Biti aktiven je ena mojih glavnih lastnosti in tudi to me vodi, da sem že nekaj let dejaven na družbenem področju v občini, za katero sem si vedno želel, da bi postala odprta in prijazna vsem občanom. Zato smo se mladi pred devetimi leti odločili, da se podamo na lokalne volitve in s svojimi idejami poskušamo sodelovati pri razvoju občine.

Politične izkušnje sem do sedaj pridobival predvsem pri delu v občinskem svetu občine Šenčur, saj trenutno poteka že moj tretji svetniški mandat. Poleg članstva v svetu, sem bil do sedaj predsednik Odbora za mladino, član Odbora za infrastrukturo in Odbora za šport, član Komisije za preventivo in vzgojo v cestnem prometu - SPV itd.

Na mesto podžupana občine Šenčur sem bil imenovan 17.12.2014, ko je župan g. Ciril Kozjek člane občinskega sveta obvestil o imenovanju. Po dogovoru, bom funkcijo podžupana opravljal neprofesionalno, pokrival pa bom področja družbenih dejavnosti.