V soboto je v Šenčurju potekal "Dan godle"
V soboto je v Šenčurju potekal "Dan godle"
24. 1. 2023
Aleš P. M.
487
Turistično društvo Šenčur je soboto, 21. 1. 2023, po treh letnih ponovno organiziralo tradicionalni "Dan godle".
Godla je znana povsod po Sloveniji, vendar je najbolj značilna za gorenjski okoliš, predvsem za Šenčur. Godla je jed, ki s posebnimi sestavinami in dovršeno pripravo privablja gurmane vseh generacij. Preko sto litrov tradicionalne šenčurske jedi je hitro pošlo. Šenčurska godla se razlikuje od tiste, kakršno kuhajo drugod po Sloveniji pravijo člani TD Šenčur. Godlo so nekdaj na kmetih kuhali pozimi iz obarnika, to je juhe, v kateri obarijo krvavice.
Obiskovalcem so člani turističnega društva poleg slastne godle postregli z obvezno prilogo – kuhanim krompirjem v oblicah, saj je Šenčur daleč naokoli znan po dobrem krompirju. Tokratno godlo so pipravili člani TD Šenčur, in sicer Zalka Jovanovič, Marta Pipan in Brane Štular. Godla je teknila tudi podžupanu Alešu Perič Močniku, ki je prišel pozdravit člane TD Šenčur.